Main menu
laray

Destinos Turisticos Group Peru

Portal de Panes 123 oficina 101, Plaza de Armas, Cuzco-Peru, Tel: (51)-84-228168, email:destinos@travelagencyperu.com

Voor al je reisplannen in Peru

Vakantie in PeruNieuws uit 2017

Nieuws uit 2017

Nieuws en feitjes over Peru

Een domper op de vreugde over de plaatsing voor het WK in Rusland.
(11 december 2017)

Na 36 jaar lukt het Peru eindelijk om zich te plaatsen voor het Wereld Kampioenschap voetbal in Rusland en nu mag sterspeler Paolo Guerrero niet mee van de FIFA. De 33 jarige goaltjesdief is de grote uitblinker van het Peruviaanse elftal maar hij werd op 5 oktober na afloop van de kwalificatie wedstrijd tegen Argentinië op het gebruik van doping betrapt. Guerrero is zich van geen kwaad bewust. Volgens hem heeft hij voor de wedstrijd een paar kopjes coca thee gedronken omdat hij zich niet lekker voelde maar later beweerde hij dat het geen coca thee was geweest maar anijs thee met honing.
Coca thee wordt in Peru en andere landen volop gedronken. Het is geheel legaal en helpt vooral wanneer mensen zich niet lekker voelen vanwege de ijle lucht hoog in de bergen. Coca thee wordt gemaakt van dezelfde blaadjes waarvan via een geheel ander proces cocaine gemaakt wordt. Aanvankelijk werd Guerrero geschorst voor 30 dagen en daarna nog eens voor twee weken extra maar de FIFA heeft dit nu omgezet in 1 jaar en dat betekent dat hij het WK zal missen. Zijn club Flamengo uit Rio de Janeiro is al in gesprek over ontbinding van zijn contract. Guerrero kan nog in beroep gaan over deze schorsing.

Voor het eerst na 36 jaar van afwezigheid gaat Peru naar het WK.
(16 november 2017)

Het is dan eindelijk gelukt. Voor het eerst na 36 jaar van afwezigheid gaat het nationale team van Peru weer eens naar een WK. De laatste twee beslissende wedstrijden tegen Nieuw Zeeland bleken nog moeilijker dan verwacht. In Nieuw Zeeland bleef het nog bij een doelpuntloos gelijkspel maar in Lima werd Nieuw Zeeland dan toch met 2-0 verslagen en dat was genoeg voor Peru om zich van deelname aan het WK in Rusland in 2018 te verzekeren.


De autoriteiten pakken de populaire websites Pelis24 en Series24 aan.

(29 September 2017)

Voor het eerst in de geschiedenis van Peru hebben de autoriteiten iets gedaan tegen populaire piraten websites. De sites Pelis24 en Series24 zijn uit de lucht gehaald. Deze uiterst populaire websites maakste het mogelijk om gratis naar films en tv series te kijken. Ongeveer 1 miljoen peruanen maken wekelijks gebruik van deze sites. In Los Olivos en in Rimaq werden eigenaren van deze websites gearresteerd. Hun hangt een gevangenisstraf van 6 jaar boven het hoofd.

De Paus plaatst een video op facebook over zijn aanstaande bezoek aan Peru
(10 augustus 2017)

Eerder kondigde de Paus al aan dat hij in 2018 naar Peru zal komen en nu heeft hij een video gepost op facebook waarin hij laat weten dat hij bijzonder uitkijkt naar dit bezoek. Hij verwijst ook naar het grote aantal “Saints” in Peru en de rol die zij spelen bij de saamhorigheid van de katholieke kerk in geheel Latijns Amerika. Het grootste gedeelte van de bevolking in Peru is katholiek en 80% beschouwt zich zelf “actief” katholiek. De Paus is in Peru van 18 tot en met 21 januari 2018. Hij zal Lima, Trujillo en Puerto Maldonado bezoeken. Op de volgende link  http://elcomercio.pe/lima/sucesos/papa-francisco-pide-peruanos-esperanza-unidad-video-noticia-447725 is de boodschap in het spaans te zien.

De schrijver van Paddington Bear is overleden
(07 juli 2017)

Michael Bond, de schrijver van Paddington Bear is vorige week dinsdag in zijn woonplaats Londen op 93 jarige leeftijd overleden. Paddington Bear is de hoofdpersoon in een reeks van kinderboeken die allerlei avonturen beleefd in zijn nieuwe woonplaats London en daar buiten. Hij is een beer die geadopteerd wordt door de familie Brown als zij hem zien zitten op het treinstation Paddington en slechts in het bezit is van een oud koffertje en een briefje dat vermeldt dat hij afkomstig is van “deepest, darkest Peru”.

Het eerste boek verscheen in 1958. Over de jaren verschenen ruim 70 titels in deze reeks. De boeken werden vertaald in 30 talen en er zijn meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Oorspronkelijk zou Paddington Bear uit Afrika komen, maar toen zijn uitgever Michael Bond vertelde dat er geen beren in Afrika wonen, veranderde hij het naar Peru. Peru is het leefgebied van de Brilbeer (Spectacled bear). Deze beer komt voornamelijk voor in de bossen in het Andes gebergte op zo’n 2000 meter hoogte.

Eerbetoon aan de Peruaanse keuken in Washington
(03 juni 2017)

In Peru kan je lekker eten en de Peruaanse keuken staat dan ook internationaal hoog aangeschreven. Elke regio heeft zo zijn eigen gerechten.  Langs de kust zijn ze vaak gebaseerd op vis uit de zee, terwijl in de hooglanden en jungle veel gebaseerd is op zoetwatervis zoals forrel en paicha, verse kip en varkensvlees. Op een lijst van bekende nationale gerechten die je over heel Peru kan krijgen kunnen schotels als Ceviche (gebasserd op vis), Aji de Galina (gebaseerd op kip) en Adobe (gebaseerd op varkensvlees) niet ontbreken. En wat te denken van Rocoto relleno, Chicharones en Papa relleno. Kortom te veel om op te noemen en dan hebben we het nog niet eens over de nagerechten en exotische sapjes.

De stad Washington heeft besoten deze zeer gewaardeerde keuken een prestige prijs te geven. Vanaf dit jaar zal elke eerste zondag van de maand Juni in het teken staan van gerechten uit Peru. Op velerlei plaatsen zal men in deze stad Peruaanse gerechten kunnen eten, bereid door Peruaanse chefs die ergens in de VS hun restaurant hebben. Veel mensen die dat weekend in Washington zijn en die nog nooit in Peru zijn geweest, kunnen nu zelf proeven hoe lekker het eten in Peru kan zijn.

Nieuwe regels voor een bezoek aan Machu Picchu
(08 mei 2017)

Er is een nieuwe wet in op komst die een bezoek aan Machu Picchu aan meer regels zal binden. Het is de bedoeling dat deze wet (besluit 070) per 01 juli 2017 al in gaat. De voornaamste punten uit deze wet zijn:

Het is niet meer mogelijk om Machu Picchu zonder lokale gids te bezoeken.

Iedere lokale gids mag maximaal 16 bezoekers mee naar binnen nemen.

Er moet een vast traject afgelegd worden.

Het aantal bezoekers per dag moet ongeveer gelijk verdeeld zijn tussen ochtend en middag.

Verder zijn er nog beperkingen omtrent het gebruik van onder meer etenswaar en paraplus.

Het is nog niet duidelijk hoe de bevoegde instanties boven genoemde punten wilt uitvoeren en controleren maar het is wel duidelijk dat er binnenkort ingrijpende veranderingen zullen plaats vinden.

Peru ontvangt hulp van de Verenigde Staten en Trump is bezorgd
(07 april 2017)

De hevige regenval en de gigantische schade die deze veroorzaakt in het noorden van Peru is ook in de Verenigde Staten niet onopgemerkt gebleven. Deze week sprak Trump met zijn Peruaanse ambtgenoot Kuczynski over de telefoon zijn bezorgheid uit over deze situatie. Tot nu toe heeft de Verenigde Staten US$ 1,5 miljoen aan hulpgoederen gestuurd en bovendien 10 helicopters en 1 vliegtuig ter beschikking gesteld. Hiermee is dit land bij verre de grootste hulpverstrekker.

De twee presidenten hebben elkaar voor het eerst ontmoet op 24 februari van dit jaar in Washington en beiden willen de onderlinge relatie tussen de landen, die nu al goed is, nog verder versterken.

Het derde Internationale Festival van Muziek van de Hooglanden zal plaatsvinden in Peru
(11 maart 2017)

Van 24 tot en met 30 maart zal in diverse plaatsen in Peru muziek te horen zijn van de hooglanden.  Het betreft muziek van drie continenten. Columbia, Chile, Argentinie, Bolivia en Peru zullen het Amerikaanse continent vertegenwoordigen, terwijl ondermeer Oostenrijk, Zwitserland en Italie Europa vertegenwoordigen. India vertegenwoordigt Azie met muziek uit de Himalaya.

Van 24 tm 26 maart zijn de concerten in Lima in Parque de la Exposicion, op 28 maart is het te beluisteren in Cuzco en op 30 maart in Ayacucho.

Dakar 2018 start waarschijnlijk in Peru
(01 februari 2017) )

Het is nog niet honderd procent zeker maar de minister van buitenlandse handel en toerisme, Eduardo Ferreyros, heeft goede hoop dat de Dakar rally in 2018 in Peru zal starten. Dat is goed nieuws want dit betekent volgens de minister een extra inkomen van zo´n 300 miljoen US dollar wat ondermeer door de bezoekers zal worden uitgegeven aan hotels, voedsel en transport. Ferreyros baseert zijn optimisme op gesprekken die hij gevoerd heeft met de leiding van dit evenement. De laatste keer dat de Dakar rally Peru aandeed was in 2013. Destijds inversteerde Peru US$ 6 miljoen in infrastructuur. Traditie getrouw vindt deze rally plaats gedurende de eerste dagen van januari.

Nederland is de grootste afnemer van Peruaanse bananen
(12 januari 2017)

2016 was werderom een goed jaar in Peru voor de bananen export. In de eerste tien maanden van dit jaar werd er voor ruim US$ 128 aan bananen geexporteerd. Dat is 7% meer dan gedurende dezelfde periode in 2015.Grote afnemers zijn China, Duitsland en Mexico, maar de aller grootste afnemer was Nederland. Ruim een derde van alle bananen werden naar Nederland geëxporteerd.

  icon_envelope_smlVoor reserveringen of meer informatie kan je door middel van dit formulier met ons in contact treden. 

Je Naam (required)

Je Email (required)

Onderwerp

Je Bericht