Main menu
laray

Destinos Turisticos Group Peru

Portal de Panes 123 oficina 101, Plaza de Armas, Cuzco-Peru, Tel: (51)-84-595552, email:destinos@travelagencyperu.com

Voor al je reisplannen in Peru

Vakantie in PeruMACHU PICCHU

MACHU PICCHU

MACHU PICCHU (De verloren stad van de Inkas) 

De ruines van Machu Picchu gelegen op 112 kilometer ten noord-westen van Cuzco is voor velen het hoogtepunt van de reis naar Peru of zelfs van de reis naar Zuid Amerika. Het spreekt tot ieders verbeelding. Niemand weet precies het hoe en waarom van Machu Picchu. Waarom was deze stad op deze unieke lokatie gebouwd? Wie woonden hier? Waarom werd de stad verlaten? De spanjaarden wisten niet van het bestaan van deze misterieuze stad en is daarom ook nooit door hun verwoest. Pas in 1911 ontdekte de amerikaanse ontdekkingsreiziger Hiram Bingham deze ruines en het was nog bijna bij toeval ook. Kom en zie voor je zelf deze magische plek die onlangs werd verkozen tot een van de nieuwe zeven wereldwonders.

Er zijn verschillende mogelijkheden om hier te komen. De meesten komen per trein vanuit Cuzco of de heilige vallei. Je kunt het als een dagtrip doen, maar als je wat langere tijd hier wilt doorbrengen dan zijn er prima hotels voor ieders budget in het nabij gelegen dorpje Aguas Calientes.

Avontuurlijk ingestelde mensen kunnen naar Machu Picchu lopen. De beroemde inca trail is 42 kilometer lang en duurt 4 dagen en 3 nachten. Er is ook een kortere versie van 2 dagen en de nacht wordt doorgebracht in een hotel in het nabij gelegen dorpje Aguas Calientes. Voor meer informatie over deze tochten klik hier.

EXCURSIE NAAR MACHU PICCHU

Machu PicchuDeze excursie duurt de gehele dag.Je wordt opgehaald van het hotel en naar het station gebracht. De comfortabele toeristentrein rijdt tot Aguas Callientes. Hier vandaan gaan bussen naar de ruïnes (+/- 20 min). Een begeleide tour door de ruïnes van Machu Picchu met Engels sprekende gids duurt ongeveer twee en een half uur. Hierna is er de mogelijkheid om te lunchen (niet inbegrepen). Dan is er nog wat extra tijd om nog eens rond een gedeelte van de ruïnes te gaan alvorens de bus en trein terug naar Cuzco te nemen. Je wordt van de trein opgehaald en weer naar het hotel vervoerd.

Er zijn verschillende treinen naar Machu Picchu, maar sinds begin 2009 rijden de treinen vanaft Poroy en niet vanaf Cuzco. Poroy is een klein dorpje ongeveer 12 kilometer buiten Cuzco.

De Expedition trein vertrekt dagelijks om 06.40 uur vanuit Poroy. Deze trein komt aan in Aguas Calientes om 09.55. Deze trein keert terug naar Poroy om 15.20 en arriveert in Poroy om 19.05.

De Vistadome is iets luxueuzer en vertrekt van Poroy om 07.35. Deze trein komt aan in Aquas Callientes om 10.50. Een tweede Vistadome trein vertrekt vanuit Poroy om 08.25 en komt aan in Aguas Calientes om 12.10. De eerste Vistadome trein keert terug naar Cuzco om 16.43 en arriveert in Poroy om 20.25. Een tweede Vistadome trein vertrekt vanuit Aguas Calientes om 17.25. Deze trein komt aan in Poroy om 20.55.

Het is mogelijk om een combinatie van bovenstaande treinen te nemen dus je kan bijvoorbeeld met de Expedition trein naar Aguas Calientes gaan en terugkeren in een van de Vistadome treinen.

Voor mensen die echt in stijl willen reizen is er de Hiram Bingham Express. Dit is geen goedkope optie, maar tijdens de treinreis worden volle maaltijden geserveerd en is er een open bar. Dit betekent dat je zoveel (alcoholische) drankjes kan nuttigen als je wilt. Deze trein vertrekt vanuit Poroy om 9.05 en komt aan in Aguas Calientes om 12.05. Deze trein keert terug vanuit Aguas Calientes om 17.50 en arriveert in Poroy om 21.15.

Machu Picchu*Veel mensen combineren een dag naar de Heilige Vallei (Sacred Valley) met een bezoek aan Machu Picchu. In dit geval is een overnachting in de Heilige Vallei of Aguas Calientes noodzakelijk. Voor meer informatie over dit programma zie onze programmas vanuit Cuzco hier. 

 

.

  icon_envelope_smlVoor reserveringen of meer informatie kan je door middel van dit formulier met ons in contact treden.